Adócsökkentés

Bér - Térkép

Magyarországon a munka nagyon drága!

A magyar adórendszer sajátossága, hogy rendkívül magas a munkavállalói díjazás bérként kifizetett részének adótartalma (2018 elején ez 81,95%). Ez nagy teher a munkaadók számára, ennek csökkentése béren kívüli juttatások (általános, felületes megnevezéssel: "Cafeterie") megoldásokkal lehetséges. Különféle elemeket állíthatnak össze ehhez értő szakemberek, így készítve elő a munkaadó-munkavállaló közötti megállapodást.

 

A lehetőségek széles tárháza egyben komoly feladat és erős felelősség is egyben, hiszen nem pusztán a Cafeterie kiválasztott kedvezményes tételeiből kell egy alkalommal kiválogatni az adott munkavállaló aktuális élethelyzetében leginkább megfelelő összetételt – a kedvezményt biztosító adókulcsok alapján, hanem:

  • figyelembe kell venni az egyéb, különleges szabályozásokat is (pld.: éves keretösszeg),

  • követni kell az esetleges szabályozási, értelmezési változásokat,

  • formális megállapodást kell létrehozni a dolgozóval, természetesen a változások rendszeres aktualizálása mellett.

 

Ezért ajánljuk partnerünk (Magyarország egyik cafeterie tanácsadásó és kiszervezés (outsourcing) szakértő, valamint és önálló utalvány kibocsátó cége) átfogó szolgáltatáscsomagját, és a helyzet könnyebb megértése-áttekintése céljából dolgoztuk ki a „Bér-Térkép” elnevezésű megoldásunkat, amelyet az alábbi ábra szemléltet:

 

A táblázat feltölthető a munkavállalók részére kifizetésre kerülő díjazási tételeket, személyenként, illetve szakmai csoportonként. Az ábrában a leggyakoribb, béren kívüli juttatási elemek szerepelnek, az összegek átcsoportosításával határozható meg az ideális összeállítás.

 

A bemeneti adatoknak a vezetői szándéka alapján, értelem szerinti feltöltése után – a szabályoknak mindenben megfelelő – kalkulációval készítünk egy áttekintést és ezzel a „Bér-Térkép"-el mutatjuk meg az elérhető megtakarítást és további előnyöket.

A rendszer úgy a munkaadók, mint a munkavállalók által elérhető.

Személyes konzultációért, a megrendelésért jelentkezzen az alábbi kérdőív kitöltésével - a tanácsadás költség-, és kötelezettség mentes.

A konzultációra teljes körű felkészülésünk érdekében töltse ki (a fenti képre klikkeléssel letöltve) a táblázatot és küldje el nekünk.

Köszönjük, rövidesen megkeressük.