top of page

Ügyfélkapcsolati referens: Egy pozíció - három lehetőség

 

Ez a munkakör az egyik legfontosabb, a cég eredményességét leginkább befolyásoló feladat, hiszen kellő mennyiségű, megfelelően előkészített tippanyag hatékony munkavégzést, a cég dinamikus fejlődését teszi lehetővé, míg ennek hiánya jelentős fékező tényező

 

A referens úgy dolgozik, hogy munkájának első fázisa a megkeresendő cégek kiválasztása és előzetes értékelése. Ez történhet a:

  • CPDI-től kapott céglistán szereplő cégekkel, vagy

  • Egy kiválasztott célcsoportban, illetve módszerek szerinti kutatással, továbbá

  • az értékesítő(k)től kapott ajánlások, tippek feldolgozása által.

Ebben a pozícióban a fő cél az első, érdemi kapcsolatfelvétel előkészítése és a napi kapcsolattartás támogatása. Munkatársaink három, egymásra épülő lehetőséggel élhetnek:

  1. Előkészítés.  A kapott címlista alapján, illetve az ügyfél kutatási útmutatás szerint - potenciális partnereket (cégeket) keres Interneten, minősíti őket, tárolja a lényeges adataikat, telefonon tisztázza a vezetővel, hogy melyik megoldásunk érdekli, majd átadja az értékesítőnek a céget

  2. Időpont egyeztetés megállapodik a vezetővel egy találkozóban - ezért természetesen magasabb díjazás illeti.

  3. A Telesales folyamat eredménye megrendelés. Egyes termékek, illetve szolgáltatások alkalmasak arra, hogy pusztán egy telefonbeszélgetés elég legyen a megrendeléshez, illetve a megrendelési folyamat elindításához. Ezen a területen, értelem szerint, ezért jár a legmagasabb díjazás - illetve így függ legkevésbé az elért jövedelem mások munkájától.

 

Érdeklődés esetén a referens feladata a célorientált kapcsolatfelvétel konkrét előkészítése.

Ügyfélkapcsolati referens munkatársaink maguk dönthetik el, milyen szintű munkát végeznek; a megbízás megállapodás szerinti és egyéb feltételekkel egyeztetve (pld.: értékesítői létszám) történik.

Az ügyfélkapcsolati referens és az értékesítő feladatkör közötti átfedés a "telesales", azaz egyes termékek, szolgáltatások telefonon keresztül történő értékesítése. Ez egy lehetőség - azok számára, akik "sietnek", törekednek előbb, több eredményre, ám nem akarnak tudnak a "terepre" menni.

 

A munkát földrajzi szempontok nem korlátozzák és meglévő kapcsolatrendszer előnyt jelent.

bottom of page