top of page

Az értékesítés

Mi az értékesítés?

 

Egy olyan hivatás, amelynek a belső értéke örök. Mindig szükség van értékesítésre, mindenki értékesít és mindenki ebből él - csak van, aki jól titkolja! Nem értékesítesz, amikor a hétvégi programokat, a menüt egyeztetitek? Amikor szeretnél valamit elérni?

Kislányom (8) legutóbb, nagy lendülettel mesélte: "Egyszerű, csak azt mondod: lécci! és már el is van intézve ..." Kis feje közben, persze félrecsapva, szeme ragyog.

 

Egy olyan munka, amelyet gyakran alábecsülnek, mert:
- van, aki nem látja az értékét, 


- látszólag bizonytalan hátteret ad, hiszen egyre inkább tisztán, vagy nagyobb részben részesedéses alapon díjazzák - holott csak a saját teljesítményemben lehetek biztos; és igazi szabadságot csak akkor érhetek el, ha nem kilóra mérik az értékemet (ő ennyit ér, havonta!), ha nincs felső (kereseti) korlát! Cégek, vállalkozások, főnökök jönnek, mennek - csak az értékesítés örök.
 

- nem mindig látszik az az erőfeszítés, a felkészülés, amelyet el kell végezni, azért, hogy profi légy. Mintha lennének született értékesítők, pedig nyilvánvaló, hogy nem születik senki péklapáttal a kezében, vagy sztetoszkóppal a nyaka körül! Persze, lehet, hogy a körülményei afelé irányítják (randa szóval: predesztinálják), hogy inkább ez/az legyen belőle, ám a felkészülés rögös útját soha, senki nem spórolhatja meg!
 

- a profi értékesítők szabadok - és ezt elismerni kényelmetlen. Azzal szembesülni, hogy biztos állásomban más mondja meg, hogy mennyit érek, hogy a létem alapja egy egyszerű képlet: annyit fizetek, hogy ne menjen máshová - annyit dolgozom, hogy ne küldjenek el. Egy értékesítő mindig a csúcsra tör, mindig a legtöbbet igyekszik kihozni magából! Dehogyis - akit én ismerek, az lapít, sunnyog - nem is értékesítő, csak egy szimpla ügynök! Minden szakmának vannak kevésbé kiváló képviselői is - orvosok, ügyvédek, egyházi személyek között is - hiszen emberek vagyunk!
 

- Olyan munka, amelyre mindig szükség van. Amíg a világ úgy működik, hogy emberek munkájának az eredményére másoknak szüksége van és adniuk kell érte valamit, addig értékesítésre mindig szükség lesz!

 

Egy olyan hivatás, amelyért érdemes élni!

Kerekasztal.JPG
bottom of page